Eggløsning

Hva er eggløsningsundersøkelsesstrimler og hvordan fungerer de?

Eggløsningsteststrimler eller eggløsningsforecaster-pakker (OPK) er hjemmeundersøkelser du kan bruke til å fastslå når du har eggløsning. Siden du er mest fruktbar under eggløsning, kan pakkene hjelpe deg med å øke mulighetene for suksess når du prøver å utvikle deg.

Eggløsningsundersøkelsesstrimler fungerer ved å bestemme grader av luteiniserende hormonalt middel (LH) i urinen din. En økning i LH signaliserer eggstokken til å sette ut et egg – så når gradene dine når en bestemt terskel, er det risikofritt å anta at eggløsningen vil skje i løpet av de følgende 12 til 36 timene.

Akkurat hvordan bruker du eggløsningsstrimler til å forutsi de mest fruktbare dagene i måneden?
Det er enkelt: Alt du trenger å gjøre er å tisse på en pinne eller strimmel (eller tisse i en kopp og dyppe pinnen eller strimmelen rett i koppen) samt vente noen minutter til indikasjonen vises. Hvis testlinjen vises mørkere enn kontrolllinjen, vil du ha eggløsning. (Det er alltid lave nivåer av LH i kroppen din, så hvis teststreken vises, men virker lysere eller svakere enn kontrollstreken, har du ikke eggløsning ennå. Bruk av en eggløsningsteststrimmel med digital avlesning kan eliminere dette totalt forvirring.).

Nøyaktig hvor nøyaktig er eggløsningsundersøkelsesstrimler?
Eggløsningsteststrimler kan gjøre et eksepsjonelt arbeid for å la deg vite når du er mest fruktbar. Faktisk anbefaler forskningsstudier at de kan oppdage eggløsning omtrent 97 prosent av tiden, noe som gjør dem til et av de mest nøyaktige valgene der ute.

Men det er noen viktige punkter å huske på. Viktigst? Eggløsningsstrimler viser om hormonmidlene dine går i riktig grad for eggløsning. De kan forutse det optimale tidspunktet for å forsøke å bli gravid, men de garanterer fortsatt ikke at unnfangelsen absolutt vil skje.

Settene har i tillegg en tendens til å være mye mer presise for noen kvinner enn andre. Eggløsningsprognosesett fungerer best for damer hvis sykluser er relativt forutsigbare. Likevel kan de være mye mindre anerkjente hvis du:.

Har veldig ujevne menstruasjoner. Uregelmessige sykluser kan gjøre det vanskelig å identifisere når du skal begynne å ha eggløsning. Det kan øke mulighetene for å bruke et eggløsningsprognosesett for tidlig eller for sent og også gå glipp av eggløsningsvinduet helt.

Har et helse- og velværeproblem som PCOS. Kvinner med polycystisk ovarielidelse (PCOS) opplever flere LH-stigninger hver måned, men eggløsning skjer ikke med hver økning. Det kan gjøre testresultater upålitelige.

Tar spesielle medisiner. Fertilitetsmedisiner, hormoner (som p-piller) og antibiotika kan alle gjøre eggløsningsundersøkelsesstrimler upålitelige.

Hvor mye koster eggløsningsundersøkelsesstrimler og dekkes de av forsikringen?
Prisene varierer basert på elementer som merkenavn, antall strimler i pakken og også om testen har elektroniske seere. En boks med standard undersøkelsesstrimler gir deg vanligvis tilbake mellom $12 og $25, avhengig av hvor mange strips som er igjen i pakken.

Du kan forvente å betale litt mye mer for eggløsningsundersøkelsesstrimler eller eggløsningsforutsigelsessett med elektroniske seere – mellom $32 og $52. Testene kan være tilgjengelige for refusjon med en allsidig kostnadskonto, helse- og velværesparekonto eller velværebetalingsordning.

Finnes det noen form for ulemper eller risiko ved å bruke eggløsningsstrimler?
Eggløsningsteststrimler er en risikofri, effektiv og rimelig måte å oppdage når du har eggløsning og maksimere mulighetene for å utvikle deg. De er veldig nøyaktige når de brukes riktig, så den eneste faktiske ulempen er at de ikke er hundre prosent sikre. En undersøkelse kan muligens indikere en feil gunstig dersom LH-grader stiger uten at eggløsning finner sted, spesielt hvis du har PCOS eller tar spesifikke medisiner. I tillegg til at du kan avslutte screeningen for tidlig eller for sent – ​​og også gå glipp av hjemmevinduet for eggløsning – hvis varighetene dine er veldig ujevn.

Eggløsningsteststrimler er et veldig enkelt, presist verktøy som kan hjelpe deg med å finne ut når du har eggløsning og optimalisere mulighetene for unnfangelse. Imidlertid kan de være ekstra nøyaktige for noen kvinner enn andre. Hvis du har svært ujevn menstruasjon eller PCOS, eller tar medisiner, snakk med OB/GYN for å finne ut om eggløsningsprediktorsett er det aller beste valget for deg og hva du kan gjøre for å gjøre undersøkelsesresultatene dine så nøyaktige som mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *