Eggløsningstest

Hva er eggløsningsundersøkelsesstrimler og også nøyaktig hvordan fungerer de?

Eggløsningsundersøkelsesstrimler eller eggløsningsprediktorsett (OPK) er hjemmetester du kan bruke for å finne ut når du har eggløsning. Siden du er mest rikelig under eggløsning, kan pakkene bidra til å øke mulighetene for suksess når du prøver å utvikle deg.

Eggløsningsteststrimler fungerer ved å bestemme grader av luteiniserende hormonalt middel (LH) i tissen din. En økning i LH signaliserer eggstokken til å frigjøre et egg – så når nivåene dine når en bestemt grense, er det trygt å tro at eggløsningen vil skje i løpet av de neste 12 til 36 timene.

Nøyaktig hvordan bruker du eggløsningsstrimler for å forutsi dine mest produktive dager i måneden?
Det er veldig enkelt: Alt du trenger å gjøre er å tisse på en pinne eller stripe (eller tisse i en kopp og også dyppe pinnen eller stripen i koppen) samt vente et par minutter på at indikatoren skal vises. Hvis undersøkelseslinjen blir mørkere enn kontrolllinjen, vil du ha eggløsning. (Det er konstant lave grader av LH i kroppen din, så hvis undersøkelseslinjen dukker opp, men virker lysere eller svakere enn kontrollstreken, har du ikke eggløsning ennå. Bruk av en eggløsningsteststrimmel med digital avlesning kan eliminere denne forvirringen helt .).

Nøyaktig hvor nøyaktige er eggløsningsundersøkelsesstrimler?

Eggløsningsundersøkelsesstrimler kan gjøre en utmerket oppgave for å la deg vite når du er mest produktiv. Faktisk antyder undersøkelser at de kan oppdage eggløsning omtrent 97 prosent av øyeblikket, noe som gjør dem til det mest presise alternativet som er tilgjengelig.

Likevel er det et par viktige punkter å huske på. Viktigst? Eggløsningsstrimler avslører om hormonene dine går til riktig nivå for eggløsning. De kan forutse det gode tidspunktet for å forsøke å utvikle seg, men de garanterer fortsatt ikke at unnfangelsen vil skje.

Settene pleier også å være mye mer nøyaktige for noen kvinner enn andre. Eggløsningsprediktorsett fungerer best for damer hvis sykluser er ganske forutsigbare. Imidlertid kan de være mye mindre pålitelige hvis du:.

Har ekstremt ujevne menstruasjoner. Uregelmessige sykluser kan gjøre det vanskelig å identifisere når du er på grunn av begynnende eggløsning. Det kan øke sjansene for å bruke en eggløsningsprognosepakke for tidlig eller for sent og gå glipp av eggløsningsvinduet helt.

Har en velværetilstand som PCOS. Kvinner med polycystisk ovarielidelse (PCOS) opplever mange LH-stigninger hver måned, men eggløsning skjer ikke med hver økning. Det kan gjøre testresultatene ustabile.

Tar spesifikke medisiner. Fertilitetsmedisiner, hormoner (som p-piller) og reseptbelagte antibiotika kan alle gjøre eggløsningsundersøkelsesstrimler feil.

Hvor mye koster eggløsningsteststrimler og er de dekket av forsikringen?
Prisene varierer basert på variabler som merkenavn, variasjonen av strimler i settet og om undersøkelsen har en digital leser. En boks med grunnleggende undersøkelsesremser koster vanligvis mellom $12 og $25, avhengig av hvor mange strimler som er i esken.

Du kan forvente å betale litt mer for eggløsningsundersøkelsesstrimler eller eggløsningsprognosesett med elektroniske seere – mellom $32 og $52. Undersøkelsene kan tilbys tilbakebetaling med allsidig kostnadskonto, helserentekonto eller helse- og velværerefusjonsplan.

Finnes det noen form for ulemper eller farer ved bruk av eggløsningsstrimler?
Eggløsningsundersøkelsesstrimler er en risikofri, effektiv og også økonomisk måte å lære når du har eggløsning, samt maksimere sjansene dine for å bli gravid. De er ekstremt nøyaktige når de brukes riktig, så den eneste reelle ulempen er at de ikke er hundre prosent feilsikre. En undersøkelse kan potensielt indikere en feil positiv hvis LH-nivåene stiger uten at eggløsning finner sted, spesielt hvis du har PCOS eller tar spesielle medisiner. I tillegg til at du kan ende opp med å undersøke for tidlig eller altfor sent – ​​og helt gå glipp av eggløsningsvinduet – hvis varighetene dine er svært uregelmessige.

Eggløsningsundersøkelsesstrimler er en enkel, nøyaktig enhet som kan hjelpe deg med å identifisere når du har eggløsning, samt maksimere sjansene dine for persepsjon. Likevel kan de være mye mer presise for noen kvinner enn andre. Hvis du har svært ujevn varighet eller PCOS, eller tar medisiner, snakk med OB/GYN for å finne ut om eggløsningsprediktorsett er det aller beste alternativet for deg og hva du kan gjøre for å gjøre testresultatene så nøyaktige som mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *