Eggløsningsstrimler

Hva er eggløsningsteststrimler og hvordan fungerer de?

Eggløsningsteststrimler eller eggløsningsprediktorsett (OPK) er hjemmeundersøkelser du kan bruke for å finne ut når du har eggløsning. Siden du er mest fruktbar gjennom eggløsningen, kan settene bidra til å øke sjansene dine for suksess når du prøver å utvikle deg.

Eggløsningsundersøkelsesstrimler fungerer ved å måle grader av luteiniserende hormon (LH) i tissen din. En økning i LH signaliserer eggstokken til å sette ut et egg – så når nivåene dine når en bestemt terskel, er det risikofritt å anta at eggløsningen vil skje i løpet av de følgende 12 til 36 timene.

Hvordan bruker du eggløsningsstrimler for å forutse de mest produktive dagene i måneden?
Det er enkelt: Alt du trenger å gjøre er å tisse på en pinne eller stripe (eller tisse i en kopp samt dyppe pinnen eller stripen i kruset) samt vente et par minutter på at indikatoren skal vises. Hvis teststreken blir mørkere enn kontrollstreken, er du i ferd med å ha eggløsning. (Det er alltid lave nivåer av LH i kroppen din, så hvis teststreken vises, men viser seg lysere eller svakere enn kontrollstreken, har du ikke eggløsning ennå. Bruk av en eggløsningsundersøkelsesstrimmel med elektronisk avlesning kan fjerne denne komplikasjonen helt.).

Hvor nøyaktige er eggløsningsteststrimler?

Eggløsningsteststrimler kan gjøre en enestående jobb med å la deg gjenkjenne når du er mest produktiv. Faktisk anbefaler studier at de kan oppdage eggløsning opptil 97 prosent av øyeblikket, noe som gjør dem til et av de mest eksakte valgene der ute.

Likevel er det et par viktige punkter å huske. Avgjørende? Eggløsningsstrimler viser om hormonmidlene dine er på det beste nivået for eggløsning. De kan forutse det passende tidspunktet for å forsøke å utvikle seg, men de garanterer fortsatt ikke at unnfangelsen definitivt vil skje.

Pakkene pleier også ofte å være mye mer nøyaktige for noen kvinner enn andre. Eggløsningsprediktorsett fungerer best for damer hvis sykluser er relativt forutsigbare. Imidlertid kan de være mindre anerkjente hvis du:.

Har virkelig uregelmessig varighet. Uregelmessige sykluser kan være ubeleilig å identifisere når du skal begynne å ha eggløsning. Det kan øke sjansene for å bruke et eggløsningsprognosesett for tidlig eller altfor sent, samt gå glipp av eggløsningsvinduet helt.

Har et helse- og velværeproblem som PCOS. Kvinner med polycystisk ovariesyndrom (PCOS) opplever mange LH-stigninger hver måned, men eggløsning skjer ikke med hver økning. Det kan gjøre testresultater upålitelige.

Tar visse stoffer. Fertilitetsmedisiner, hormoner (som p-piller) samt antibiotika kan alle gjøre eggløsningsundersøkelsesstrimlene upresise.

Hvor mye koster eggløsningsteststrimler og er de også dekket av forsikringen?
Kostnadene varierer basert på variabler som merkenavn, antall strimler i settet og om testen har elektroniske seere. En boks med grunnleggende teststrimler koster vanligvis mellom $12 og også $25, avhengig av hvor mange strimler som er i pakken.

Du kan forvente å betale litt mer for eggløsningsteststrimler eller eggløsningsprognosesett med elektroniske seere – mellom $32 og også $52. Testene kan være lett tilgjengelige for tilbakebetaling med en allsidig kostnadskonto, helsesparekonto eller helse- og velværerefusjonsplan.

Er det noen ulemper eller trusler ved å bruke eggløsningsstrimler?
Eggløsningsteststrimler er en risikofri, effektiv og rimelig måte å oppdage når du har eggløsning og optimalisere mulighetene dine for å utvikle seg. De er ekstremt presise når de brukes på riktig måte, så den eneste reelle ulempen er at de ikke er 100 prosent sikre. En test kan potensielt indikere en feil gunstig hvis LH-grader øker uten eggløsning, spesielt hvis du har PCOS eller tar visse medisiner. I tillegg til at du kan ende opp med å teste for tidlig eller for sent – og også gå glipp av hjemmevinduet for eggløsning – hvis varighetene dine er svært uregelmessige.

Eggløsningsteststrimler er et enkelt, nøyaktig verktøy som kan hjelpe deg med å finne ut når du har eggløsning, samt maksimere mulighetene dine for persepsjon. Likevel kan de være mer nøyaktige for noen kvinner enn andre. Hvis du har ekstremt uregelmessig varighet eller PCOS, eller tar medisin, snakk med OB/GYN for å finne ut om eggløsningsprognosesett er det beste valget for deg og også hva du kan gjøre for å gjøre undersøkelsesresultatene så nøyaktige som mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *